Television Centre, Former Drama Block

The Television Centre masterplan by AHMM Architects re-imagines the original scheme designed by Graham Dawbarn. ‘The Question Mark’ is defined by a series of concentric elements, radiating outwards from the central inner ring with Helios at its centre.

dRMM were commissioned by Stanhope PLC to design a residential scheme for the site of the former BBC drama block, a workshop building where the production scenery was made. Our scheme optimises aspect and daylight to apartments whilst increasing unit numbers.

The detailed proposal for Plot E comprises 180-unit private residential building – a radiating E-shaped form with a row of townhouses to the south. Dwellings are arranged around two inter-linked green courtyards providing sunlit, shared amenity spaces at the heart of the development.

Visualisations © Hayes Davidson and Cityscape.