Category Archives: dev

Progress on Hastings Pier - 26-08-2015

318_ph_construction_CLT_01_oc318_ph_construction_CLT_02_oc318_ph_construction_CLT_05_oc318_ph_construction_CLT_06_oc

Restoration work and new timber structures are in full swing as the redevelopment works at Hastings Pier restore the historic site to its former glory.

The new building, constructed in cross-laminated timber (CLT), will house a visitors’ centre with large multi-purpose hall and an adjacent suite for educational use. The building will also act as a plinth or 360 degree vista-point for visitors to take in the stunning surrounding views of sea and city.

The Old Pavilion has been transformed into a bar and restaurant with restoration of the roof and domes combined with new flanking, circular pods housing additional services. This separation creates an undivided, fully-glazed, curving envelope from the original pavilion footprint.

 

Post With Video - 28-01-2015

Vimeo

YouTube

Crane

dRMM architects met with the Deaf Academy’s students to explore the plans for their new Academy. Watch this video to find out more about the beginning of their exciting journey.

MP4

Television Centre granted planning approval - 19-12-2014

Television Centre Plot E

The Television Centre Redevelopment masterplan 2014 at White City was granted unanimous planning permission. The masterplan by AHMM Architects re-imagines the original scheme designed by Graham Dawbarn. ‘The Question Mark’ is defined by a series of concentric elements, radiating outwards from the central inner ring with Helios at its centre.

dRMM were commissioned by Stanhope PLC to design a residential scheme for the site of the former BBC drama block, a workshop building where the production scenery was made. Our scheme develops an outline scheme addressing the concerns of the residents of Frithville Gardens. dRMM have optimized aspect and daylight to the apartments whilst increasing the unit numbers. The detailed proposal for Plot E comprises 180-unit residential building – a radiating E-shaped form with a row of townhouses to the south. Dwellings are arranged around two inter-linked green courtyards providing sunlit, shared amenity spaces at the heart of the development.

All apartments enjoy private amenity space through balconies, roof-terraces and pocket gardens. dRMM’s aspiration was to create a new community, a place where people wanted to live and grow.